حملات DDoS همواره در حال افزایش و پیچیده‌تر شدن هستند و همچنین از لحاظ اقتصادی نیز برای هکرها بسیار سودمند هستند. سال‌هاست که اینگونه حملات سایبری ریسک‌های امنیتی بزرگی برای سازمان‌ها و شرکت‌ها رقم زده‌اند. یکی از دلایل اینکه حملات DDoS موثر و برای هکرها بسیار درآمدزا هستند، آسانی این حملات و ارزانی طراحی یک حمله DDoS است. اما آیا راهکاری مناسب برای جلوگیری از حملات DDoS وجود دارد؟

در اواخر سال 2021 بزرگترین حمله DDoS تاریخ توسط هکرها اجرا شد و دوباره این نوع حملات را بر سر زبان‌ها انداخت و مشخص شد که هنوز هم افرادی زیادی هستند که از این نوع حملات سود کسب می‌کنند. برای پاسخ به این سوال که آیا راهکاری مناسب برای جلوگیری از حملات DDoS وجود دارد یا خیر، ابتدا باید این نوع حملات سایبری را بهتر بشناسیم.

حملات DDoS در خط مقدم جنگ کسب و کارهای دیجیتال قرار دارند و هیچ شرکت و سازمانی از این نوع حمله در امان نیست. کاری که حملات DDoS انجام میدهند افزایش بار منابع دیجیتالی یک شبکه سازمانی است یا به اصطلاحی خسته کردن این منابع است و با این کار اجازه کارکرد معمول را به آنها نمیدهند. گاهی هجوم یک ترافیک عظیم به شبکه باعث از کار افتادن یا به اصطلاح کرش کردن سرورها می‌شود.

یکی دیگر از موارد استفاده از یک حمله DDoS جلب توجه و مشغول سازی عوامل فناوری اطلاعات یک سازمان به خود برای اجرای یک عملیات نشت یا دزدی داده‌هاست. حملات باج افزاری DDoS که مهاجمان درآن درخواست باج می‌کنند نیز نوعی از این حملات است که در حال شیوع روز افزون هستند.

با تمام مواردی که اینجا گفته شد آیا واقعا راهکاری مناسب برای جلوگیری از حملات DDoS وجود دارد؟ جواب سوال این است که بله میتوان جلوی این حملات را گرفت و کلید این کار جلوگیری از ورود ترافیک مخرب تا حد امکان است تا سرویس ها و اپلیکیشن ها بتوانند به کارکرد معمول خود ادامه دهند.

در اینجا به 4 راهکار مناسب برای جلوگیری از حملات DDoS که تمام سازمان ها و شرکت ها باید رعایت کنند و اجرای آنها را در شبکه سازمانی خود بررسی کنند اشاره می‌کنیم.

1 – حفاظت جامع در مقابل حملات DDoS

حملات DDoS به شکل‌های متفاوتی رخ می‌دهند اما انواع ابتدایی آنها حملات پروتکل-ارتباط یا Connection-protocol، حملات حجمی و حملات در لایه اپلیکیشن یا Application-layer هستند. اما این حملات چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

  • حملات پروتکل-ارتباط یا Connection-protocol هدفشان دستگاه‌هایی ارتباطی در لبه شبکه مانند روترها، فایروال‌ها و سیستم های متعادل کننده بار سرورها و پر کردن جداول آنها است. با این کار می‌توانند شبکه را مختل نمایند. نمونه‌های رایج این نوع حملات SYN flood و UDP floodها هستند.
  • حملات حجمی، سعی در حمله مستقیم به شبکه و پر کردن پایپ‌ها برای جلوگیری از اجرای درخواست‌های واقعی در شبکه است. نمونه های رایج حملات حجمی ICMP floods, IP/ICMP fragmentation, and IPSec floods هستند.
  • حملات در لایه اپلیکیشن یا Application-layer مخربترین نوع حملات DDoS هستند زیرا این حملات اپلیکیشن‌ها و سرویس‌ها را بصورت مستقیم مورد حمله قرار می‌دهند. با این کار بر مشتریان و نیروی کاری شما تاثیر میگذارند. بعلاوه این حملات ممکن است میزان ترافیک پایینی دارند که همین مورد تشخیص دادن آنها را دشوار میسازد. حملات در لایه اپلیکیشن در سال‌های اخیر محبوبیت بیشتری پیدا کرده اند و از انواع آنها می‌توان به HTTP GET floods and DNS amplification اشاره کرد.

یک راهکار مناسب برای جلوگیری از حملات DDoS باید به اندازه کافی جامع باشد تا بتواند تمام حملات ذکر شده در بالا را پوشش دهد.

2 – مقیاس‌پذیری برای کاهش دادن اثر حملات DDoS بسیار بزرگ

برای پیدا کردن راهکار مناسب برای جلوگیری از حملات DDoS یک سوال کلیدی وجود دارد و آن این است که ” راهکار حفاظت از حملات DDoS در سازمان ما چه میزان باید مقیاس‌پذیر باشد؟” جواب این سئوال این است : بسیار زیاد. زیرا دامنه این نوع حملات هر روز در حال افزایش است.

راهکار جلوگیری از حملات DDoS

سوال دیگری که از خود باید بپرسید این است که “آیا برای محافظت از شبکه در مقابل این نوع حملات باید از پروتکشن‌های ابری DDoS با راهکار on-perm استفاده کنم؟” دستگاه‌های op-perm توانایی محدودی در مقیاس بندی بر اساس تقاضا دارند، بنابراین باید برای زمان‌های مرتبط، خود را آماده کنید تا بتوانید ظرفیت را افزایش دهید. علاوه بر این، راهکار جلوگیری از حملات DDoS on-perm می‌تواند نصب و نگهداری پیچیده‌ای داشته باشد. بنابراین برای این کار نیاز به نیروی تمام وقت جهت رفت این نیاز خواهید داشت.

راهکارهای ابری سرویس‌های ساده ای را ارائه می‌دهند که نیاز به نصب و نگهداری ندارند و میتواند بصورت اتوماتیک بسته به اندازه یک حمله DDoS مقیاس پذیر شود. این راهکارها برای ارائه امنیت پیوسته از منابع اپلیکیشن‌ها و سایت‌ها بار ورودی را بصورت مرکزی کاهش می‌دهند.

وجود یک سیستم ابری در ابعداد جهانی و مورد اطمینان می‌تواند با توان عملیاتی بسیار بالا شبکه شما را در برار حملات بسیار بزرگ DDoS محافظت نماید. وقتیکه درباره راهکار مناسب برای جلوگیری از حملات DDoS صحبت میکنیم ، راهکارهای ابری حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

3 – حفاظت DDoS همیشه روشن یا مبتنی بر درخواست: پیدا کردن تعادلی بین میزان هزینه و امنیت.

آیا ترجیح میدهید که همه ترافیک آنلاین شما بصورت دائمی بررسی شود یا اینکه ترافیک را تنها در زمان حملات مورد بررسی قرار دهید؟ اگر ترافیک آنلاین همیشه روشن را انتخاب کنید حفاظت ثابتی از منابع ارائه می‌شود که در مقابل کمی تاخیر نیز به عملیات معمول شما اضافه می‌کند.

از سوی دیگر حفاظت مبتنی بر درخواست، تاخیر در عملیات اپلیکیشن‌ها را روز به روز کاهش می‌دهد اما هنگام شروع یک حمله DDoS در معرض این حمله قرار می‌گیرید زیرا برای تغییر مسیر ترافیک به سرور امن زمانی را از دست می‌دهید. راهکارهای همیشه روشن گران‌تر از راهکارهای مبتنی بر درخواست هستند، بنابراین برای برآورده کردن نیازهای شبکه سازمان خود تعادلی بین میزان هزینه و میزان حفاظتی که به آن نیاز دارید باید بوجود بیاورید.

4- حفاظت DDoS یکپارچه در مقابل مستقل : بین سادگی و پیچیدگی یکی را انتخاب کنید.

رویکری مستقل یا Stand-alone در حفاظت در مقابل حملات DDoS شما را تنها در مقابل این نوع حملات محافظت میکند. بنابراین شما به اپلیکیشن‌های امنیتی دیگری برای محافظت از سرویس‌های دیگر خود دارید که باید بصورت جداگانه نصب و مدیریت شوند. این می‌تواند پیچیدگی قابل توجهی را به همراه بیاورد. با یک راهکار یکپارچه حفاظت در مقابل DDoS شما میتوانید خود را با فایروال‌های برنامه های کاربردی وب، مدریت بات‌ها و حفاظت API مجهز کنید که هم حفاظت جامع و هم سادگی را بهمراه می‌آورد. بنابراین فقط باید یک راهکار واحد را به جای چندین محصول مدیریت کنید.

زمان آن رسیده است که راهکار حفاظت از DDoS خود را مجدداً ارزیابی کنید.

شرکت Citrix یک راهکار جامع حفاظت از DDoS با قابلیت همیشه روشن و مبتنی بر درخواست ارائه می‌دهد. این راهکار یکی از بزرگترین ظرفیت‌های پاکسازی برای محافظت در برابر حملات DDoS در مقیاس‌های بسیار بزرگ است. راهکار Citrix DDoS بعنوان سرویسی مستقل و همچنین بعنوان یک راهکار یکپارچه، شامل فایروال اپلیکیشن وب، مدیریت بات و حفاظت API است.

حملات DDoS 25 سال سابقه دارند و به وضوح به این زودی نیز از بین نخواهند رفت. با ظهور 5G و افزایش دستگاه‌های IoT یا اینترنت اشیا با امنیت پایین، این نوع حملات بزرگتر و فراگیرتر نیز خواهند شد.

بنابراین اکنون از خود بپرسید : آیا راهکاری مناسب برای جلوگیری از حملات DDoS و ایمن نگه داشتن کسب و کار خود دارم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *