آنتی ویروس تحت شبکه تفاوت هایی اساسی با نرم افزار آنتی ویروس خانگی دارد. اگر در زمینه امنیت سایبری نباشید، یا علاقه ای به این حوزه نداشته باشید، به احتمال زیاد هرگز نام امنیت نقطه پایانی را نشنیده اید. امنیت نقطه پایانی همان آنتی ویرس سازمانی است.
اما چرا آنتی ویروس تحت شبکه در سال 2023 اینقدر مهم است؟ آنتی ویروس سازمانی برای محافظت شرکت ها از شبکه های سازمان خود در برابر تهدیدات سایبری است. این حفاظت بخصوص زمانیکه کارمندان از راه دور کار می کنند اهمیت بیشتری پیدا میکند.
دلایل اهمیت آنتی ویروس تحت شبکه در سال 2023
ابتدا، ما ده دلیل اصلی را که چرا آنتی ویروس تحت شبکه در سال 2023 بسیار مهم است را پوشش خواهیم داد. هر کدام از این دلایل نشان می دهد که چرا این ابتدایی ترین ابزار امنیت سایبری جایگاه ویژه ای برای حفظ اطلاعات و داده های سازمان شما دارد. ترتیب این دلایل اهمیتی ندارد و همه آنها به یک اندازه مهم هستند. پس از این، ما در مورد کلمات مهم امنیتی صحبت خواهیم کرد که به روشن شدن این دلایل کمک می کنند و سپس محصولات برتر در این رده را معرفی خواهیم کرد.
1 – افراد بیشتری از راه دور کار می کنند
اینترنت کار از خانه یا حتی کار کردن از کتابخانه،کافی شاپ یا حتی ماشین شما را بسیار آسان کرده است. انواع عوامل بیرونی وجود دارد که کار-در-خانه را چالش برانگیزتر می کند (مثلاً کودکان)، اما این موضوع کاملاً متفاوت است.
در جایی که بسیاری از کارمندان از کار کردن در یک فضای اداری منع شده بودند، اینترنت آزادی بیشتری را در این زمینه فراهم کرده است. افراد تقریباً از هر جایی می توانند به شبکه شرکت خود دسترسی داشته باشند. معلمان اکنون می توانند از خانه درس بدهند، حسابداران می توانند در تعطیلات حسابرسی کنند، و حتی خارج از ایران برخی از دادگاه ها به صورت مجازی برگزار می شوند.
کار از خانه، یا هر کجا، ایده آل به نظر می رسد. و در برخی موارد اینطور است. اما درهای شبکه شرکت را به روی تهدیدهای سایبری بیشتری باز می کند و نیاز به یک شبکه امن اکنون بیش از هر زمان دیگری مهم است.
در کنار آنتی ویروس تحت شبکه، داشتن یک سیستم مدیریت سطح دسترسی یا PAM نیز به امنیت بیشتر شبکه کمک میکند.
2 – نقاط پایانی اهداف آسان هستند
با وجود تمام فعالیت هایی که از راه دور انجام می شود، همچنان تعداد نقاط پایانی خارج از شبکه امن با دسترسی به شبکه در حال افزایش است. بنابراین نفوذ به نقاط پایانی آسان تر شده است. دلیل این امر عدم کنترل روی این نقاط پایانی خارج از شبکه سازمانی است.
در فضای اداری، اقدامات امنیتی مختلفی وجود دارد تا اطمینان حاصل شود که هیچ گونه نقض داده وجود ندارد. اما اگر به نحوی این اقدامات امنیتی شکست بخورند، هشدارهایی نیز برای اعلام حضور یک تهدید بالقوه در هر مرحله از آن وجود دارد.
3 – فضا برای خطاهای انسانی
ما انسان هستیم نه ماشین و انسان جایزالخطاست. البته همه میدانیم که رایانهها نیز گاهی پیامهای خطا به ما میدهند، اما بخشی از امتیاز استفاده از فناوری، قابل اعتماد بودن آن است، به ویژه در ذخیرهسازی دادهها.
نقاط پایانی توسط انسانهایی که از آنها استفاده میکنند مدیریت میشوند، و برای اینکه کاملاً ایمن باشند، اپراتور باید مطمئن شود که همه اقدامات امنیتی به درستی اعمال شده اند.
به جز مواردی که کاربران نقاط پایانی، خود از فناوری آگاه باشند، این احتمال وجود دارد که کارمندان در تنهایی خود اقدامات امنیتی را اجرا نکنند. شاید این افراد در یک محیط اداری به تمام این اقدامات پایبند باشند ولی خارج از محیط اداری رفتار آنها متفاوت است. همچنین ما انسان ها همیشه چیزهایی را فراموش می کنیم. این بخشی از خصوصیات انسانی ماست.
آنتی ویروس تحت شبکه راهی برای محافظت از سیستمها است، بدون اینکه نیازی به تکیه افراد برای انجام هر یک از آنها به تنهایی باشد.
4 – رشد هکرها
انسان ها همواره در حال رشد هستند اما این رشد همواره مثبت نیست.رشدی که ما در مورد آن صحبت می کنیم، جهانی در حال تحول در تهدیدات سایبری است که توسط انسان ها هدایت می شود. به محض اینکه یک در به روی تهدیدات سایبری بسته می شود، در دیگری باز می شود.
تهدیدهای سایبری به خودی خود ظاهر نمی شوند. آنها توسط انسانها ایجاد شدهاند، و آنها همیشه در جستجوی راهی جدید و بهبودیافته برای شکست دادن سیستمهای امنیتی هستند که برای جلوگیری از انجام این کار به کار گرفته شدهاند.
بنابراین، تا زمانی که نتوانیم از سوءاستفاده انسان ها از رایانه، برای سرقت اطلاعات جلوگیری کنیم، آنتی ویروس تحت شبکه همچنان از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.
5 – تکنولوژی به طور مداوم در حال توسعه
اگر یک گوشی هوشمند یا دستگاه تلفن همراه دارید، میدانید که هر چند وقت یکبار همه چیز بهروزرسانی میشود. بروزرسانی ها برای رفع مشکلات موجود در نرم افزار ضروری است. اما، هر بار که یک نسخه به روز شده وجود دارد، احتمالاً امنیت آن نیز باید به روز شود.
در حالی که استدلال بهروزرسانیهای نرمافزاری معمولاً برای کاربر مفید است، اما میتواند برای محافظت از شبکه مشکلاتی ایجاد کند. از آنجایی که دستگاههای تلفن همراه تحت نظارت دائمی در محل نیستند، پیگیری بهروزرسانیهای لازم و اطمینان از سازگاری امنیت هر دستگاه با اقدامات امنیتی فعلی میتواند دشوار باشد.
مگر اینکه یک فرد در واحد فناوری اطلاعات سازمان وجود داشته باشد که هر روز همه دستگاه های تلفن همراه را بررسی کند تا مطمئن شود که موارد امنیتی بدرستی روی آنها اعتمال شده است و همگی به درستی کار می کنند. اینکار واقعاً دشوار است که بدانید کل شبکه چقدر محافظت می شود. یک نقطه پایان ضعیف می تواند منجر به نقض بالقوه مخرب در امنیت سایبری سازمان شود.
6 – نقاط پایانی برای دسترسی به شبکه های دیگر استفاده می شوند
اگرچه اکثر شرکتها قوانین و مقرراتی دارند که محدودیتهایی را برای فعالیت های آنلاین کارمندان خود تعیین میکنند. اما به احتمال زیاد حداقل یک نفر در سازمان وجود دارد که ممکن است قوانین را تغییر دهد. و همانطور که می دانیم، امنیت به اندازه ضعیف ترین حلقه آن قدرت دارد است.
ممکن است فقط یک نگاه سریع به حساب بانکی شخصی باشد، یا شاید کسی نگاهی مخفیانه به رسانههای اجتماعی خود بیاندازد. هر چه که باشد، استفاده از وبسایتهای خارج از شبکه، کل سیستم را به روی تهدیدات سایبری باز میکند.
اگرچه ممکن است چند دقیقه وقت روی چیزی غیرمجاز مشکل بزرگی به نظر نرسد، اما نتیجه بالقوه می تواند نسبتاً فاجعه بار باشد … مگر اینکه اقدامات امنیتی مناسب انجام شود. شرکتهای زیادی وجود دارند که برای این کار آماده هستند و تدابیر امنیتی نقطه پایانی مناسبی را در اختیار دارند.
7 – ردیابی
زمانی که داده ها از طریق شبکه در حال بروزسانی هستند، سئوالات زیادی ممکن است بوجود بیاید. تعیین اینکه چه کسی چه کاری را انجام داده است، کجا آن را انجام داده و چرا آن را انجام داده است می تواند دشوار باشد.
آنتی ویروس تحت شبکه می تواند به پیگیری افرادی که به داده ها دسترسی داشته اند و همچنین تغییرات ایجاد شده کمک کند. این باعث سئوالات کمتری بی پاسخ بماند و به شرکت اجازه میدهد تا کنترل بیشتری روی دادههای خود داشته باشد.
این امر به ویژه برای شرکتهایی که تعداد زیادی کارمند از راه دور دارند که به مکانهای مختلف برای انجام پروژه میروند، مانند شرکتهای حسابداری، مهم تر باشد. آنتی ویروس تحت شبکه می تواند به پیگیری تغییرات هر داده ای که در شبکه نگهداری می شود کمک کند.
8 – از تهدیدات داخلی جلوگیری کنید
این لزوماً به این معنی نیست که هر همکار یا شخصی در شرکت یک تهدید بالقوه است، اگرچه می تواند باشد. اما هر شخصی که با یک شبکه سازمانی کار می کند، مانند یک فروشنده یا یک پیمانکار، به طور بالقوه می تواند اقدامات امنیتی را نقض کند.
اگر افراد ثالث زیادی در آن دخیل باشند، حفظ یکپارچگی شبکه ممکن است دشوار باشد. استفاده از پیمانکاران و فروشندگان برای بسیاری از شرکت ها ضروری است. اما آنها میتوانند شبکه را به روی چالش های امنیتی احتمالی باز کنند. آنتی ویروس تحت شبکه یکی از کارآمدترین راهها برای جلوگیری از تبدیل شدن این نقاط ضعف به یک تهدید امنیتی واقعی است.
تهدیدهای داخلی نیز می توانند کاملاً غیرعمدی باشند. کسی می تواند ناآگاهانه باعث نقض امنیت شود و ممکن است هرگز نداند که کل سیستم را به خطر انداخته است.
یکی از رایجترین تهدیدات داخلی در واقع استفاده از یک رمز عبور واحد توسط کارمند در تمام وبسایتها است، بهویژه هنگام استفاده از نقطه پایانی در شرکت. این کاری است که بسیاری از افراد انجام می دهند، اما در نهایت می تواند کل شبکه را به خطر بیندازد.
نظارت بر این نوع مسائل در کارکنان عملا غیرممکن است و نمی توان آن را انجام داد. به همین دلیل است که آنتی ویروس تحت شبکه بسیار مهم است. وقوع چنین اتفاقاتی اجتنابناپذیر است، بنابراین آنتی ویروس تحت شبکه میتواند هرگونه تهدیدی را در نتیجه چنین اشتباهات سادهای متوقف کند.
یکی دیگر از بخشهای کلیدی آنتی ویروس تحت شبکه این است که اطمینان حاصل شود که شرکتها و سازمانها در حال آموزش و آموزش کارکنان خود برای شناخت خطرات هستند، بنابراین امیدواریم بتوانند از آنها اجتناب کنند.
9 – انسجام در حفاظت از نقطه پایانی
انواع مختلفی از اقدامات امنیتی وجود دارد که می توان در نقاط مختلف یک شبکه اعمال کرد. اما همیشه نقاط ضعفی وجود در آنها وجود دارد، مگر اینکه کل سیستم برای کار با هم طراحی شده باشد. داشتن یک شبکه از هم گسیخته که اجزای آن با هم مرتبط نیستند عملا اصراف شبکه است.
سیستمهای امنیتی نقطه پایانی برای کار با هم ایجاد شدهاند و برای اطمینان از عدم وجود حفره یا نقص امنیتی آزمایش شدهاند. این به این معنی است که با یک طرح حفاظت کامل نقطه پایانی که در واقع بهعنوان یک واحد کار میکند، احتمال نقص امنیتی کمتری وجود دارد.
10 – جلوگیری از سرقت داده ها
همانطور که می دانیم، با اضافه شدن نقاط پایانی بیشتر، شبکه ها بزرگتر و بزرگتر می شوند. همچنین حفاظت از یک شبکه بزرگتر سخت تر است. همه دلایلی که قبلاً در مورد آن صحبت کردیم به این نکته منتهی می شود که، حفظ یکپارچگی شبکه و جلوگیری از هرگونه از دست دادن داده هدف اصلی ما است.
هر بخش واحدی که در یک شبکه باشد، اگر به درستی محافظت نشود، در معرض تهدیدات قرار دارد. همانطور که می دانیم، این تهدیدات منجر به اختلال در داده ها در کل شبکه می شوند. از دست دادن داده ها، یا به خطر انداختن داده ها، در نهایت منجر به زیان مالی نیز می شود.
کلمات کلیدی در امنیت شبکه و آنتی ویروس تحت شبکه
پیش از معرفی آنتی ویروس های تحت شبکه برتر، چند کلمه کلیدی وجود دارد که دانستن آنها مفید است. اینها دقیقاً کلماتی نیستند که معمولاً در گفتگوهای دوستانه استفاده می شوند، اما همه آنها کلمات کلیدی در امنیت سایبری و به طور خاص تر، آنتی ویروس تحت شبکه هستند.
دانستن معنی این کلمات کلیدی از سردرگمی در مسیر جلوگیری می کند. این کلمات به یک اپراتورآنتی ویروس تحت شبکه برای ادامه مسیر امنیتی سازمان کمک خواهند کرد.
نقطه پایانی
این اصطلاح به دستگاه هایی اشاره دارد که توسط افراد در داخل یا خارج از فضای اداری یک شرکت یا سازمان استفاده می شود. این دستگاه ها اغلب شامل:
- لپ تاپ ها
- کامپیوترها
- محیط های مجازی
- گوشی های هوشمند
- تبلت ها
- روترها
این دستگاه ها به کارمندان کمک می کنند تا از داخل شرکت یا از راه دور کار کنند. نقاط پایانی راه دور، بیشتر در معرض تهدیدات امنیتی هستند زیرا توسط اقدامات امنیتی شبکه محافظت نمی شوند.
داده
بله، داده کلمه ای است که ما از قبل آن را می شناسیم و دوستش داریم و احتمالاً هر از گاهی از آن استفاده کنید. اما، در بحث آنتی ویروس تحت شبکه، بر روی نوع دادههایی تمرکز میکنیم که برای شرکتها و سازمانهای مختلف مهم هستند. نوعی که شما نمی خواهید در سراسر شهر آنها را به اشتراک بگذارید. این نوع داده ها می تواند شامل اطلاعات شخصی افراد باشد.
شبکه سازمانی
یک شبکه سازمانی معمولاً به عنوان گروهی از دستگاه ها و افراد در نظر گرفته می شود که با هم کار می کنند. یک شبکه ارتباطات کامپیوتری در سازمان عمدتاً بر روی اینترنت متمرکز است. همچنین این شبکه به دادههای داخل شرکت نیز دسترسی دارد.
هنگامی که کارمندان از راه دور کار می کنند، با استفاده از دستگاه های تلفن همراه خود، به شبکه سازمانی شرکت از خارج از دفتر یا سایر فضای کاری، جایی که شبکه سازمانی معمولاً در آن قرار دارد، دسترسی پیدا می کنند.
رمزگذاری یا Encryption
اگر اهل کامپیوتر و فناوری نیستید، شاید این اصطلاح شما را یاد ارزهای دیجیتال بیندازد یا اینکه کلا برای شما کمی عجیب و غریب و آینده نگرانه به نظر برسد. رمزگذاری اساساً یک کد مخفی است که رایانهها از آن برای حفاظت از دادهها در مقابل افرادی که مجاز به دانستن اطلاعات نیستند استفاده میکنند.
این کدهای مخفی یا کلیدهای رمزگذاری، توسط الگوریتم ها ایجاد می شوند. رمزگذاری داده ها تضمین می کند که هر یک از کلیدهای ایجاد شده منحصر به فرد هستند و در حالت ایده آل، رمزگشایی آنها آسان نخواهد بود. در بیشتر موارد، شکستن این کدها توسط یک فرد معمولی آسان نیست.
هکر
هکر یک فرد یا حتی گروهی از افراد است که از رایانه برای دسترسی به داده های شبکه استفاده می کنند. برخی از هکرها افراد را هدف قرار می دهند و در جنایاتی مانند سرقت هویت شرکت می کنند، در حالی که برخی دیگر به دنبال داده های شرکت های بزرگ هستند.
هکرها مجرمان نوینی هستند که به دلایل مختلفی شغل خود را با سرقت داده ها ساخته اند. گاهی اوقات، هدف نهایی آنها پول است، گاهی اوقات داده های خاصی است که آنها به دنبال آن هستند. در هر صورت، امنیت سایبری بسیار مهم است و اولین خط دفاعی در برابر هکرها و تهدیدات سایبری است.
تهدیدات سایبری
هر اقدامی که برای آسیب رساندن یا سرقت داده ها از یک فرد یا یک شبکه انجام شود، یک تهدید سایبری در نظر گرفته می شود. همانطور که در بالا ذکر شد، هکرها اغلب مسئول چیزی هستند که به عنوان “تهدید سایبری” شناخته می شود.
برخی از تهدیدات سایبری حتی برای مختل کردن داده ها به هر شکلی انجام می شوند. ویروسهای رایانهای رایجترین شکل تهدیدات سایبری هستند و هر کسی که از اینترنت استفاده میکند در خطر ابتلا به این تهدیدات است. با این حال، با افزایش شبکه های غیرامن و نقاط پایانی آسیب پذیر، نقض داده ها با سرعت بیشتری افزایش میاید.
حملات روز صفر
حملات روز صفر که به آنها Zero Day نیز میگویند، نوع خاصی از حملات سایبری هستند که آسیبپذیری منحصربفردی را در یک شبکه بخصوص پیدا میکنند.البته گاهی این تهدیدات ممکن است که شناخته شده باشد، ولی هنوز چیزی وجود ندارد که بتواند این آسیب پذیری را برطرف کند.
انواع آنتی ویروس تحت شبکه
انواع مختلفی از آنتی ویروس تحت شبکه وجود دارد که می تواند از شبکه ای که دارای نقاط پایانی است محافظت کند. برای تعیین اینکه چه نوع محافظت نقطه پایانی برای سازمان شما لازم است، این موارد را در نظر بگیرید:
- اندازه شرکت
- تعداد نقاط پایانی
- رشد بالقوه سازمان
- سطح امنیت لازم
- نوع داده های محافظت شده
- بودجه در دسترسی
- قوانین و مقررات شرکت
پس از در نظر گرفتن همه این عوامل، یک شرکت می تواند تعیین کند که کدام آنتی ویروس تحت شبکه برای شبکه منحصر به فرد خودش بهترین است.
جداسازی مرورگر
مرورگرها جایی هستند که بسیاری از اقدامات مخرب در آنجا انجام می شود. نقاط پایانی به ویژه از طریق مرورگرها آسیب پذیر هستند، بنابراین می تواند کل شبکه را در برابر تهدیدات احتمالی باز کند.
جداسازی مرورگر، یک محیط ایزوله برای مرورگر به منظور محافظت از نقاط پایانی و شبکه به عنوان یک کل ایجاد می کند، تا در آن کار کند. هر کاری که در مرورگر با این محافظت انجام می شود در شبکه ذخیره نمی شود و پس از اتمام کار یا جلسه از بین می رود.
فیلتر کردن URL
فیلتر کردن URL، مجموعه ابزار خاصی است که دسترسی کاربران به وب سایت های مشکوک را از طریق شبکه مسدود می کند. فیلتر کردن URL اطمینان خاطر کامل نیست، اما در جلوگیری از دانلود هر چیزی خطرناک یا مضر برای کارمندان موثر است. فیلتر URL باید همراه با سایر سیستم های امنیتی نقطه پایانی استفاده شود.
کنترل اپلیکیشن
مشابه فیلتر کردن URL، کنترل اپلیکیشن به عنوان ابزاری برای مسدود کردن کاربران از انجام کارهایی که نباید عمدی یا غیرعمدی انجام دهند، عمل میکند. میتوان برخی از عملکردهای اپلیکیشن ها را محدود کرد یا میتوان به طور کامل دسترسی به آنها را مسدود کرد.
باز هم، این چیزی است که باید در کنار سایر اجزا مورد استفاده قرار گیرد. کنترل اپلیکیشن موثر است، اما از هیچ حمله ای خارج از خود اپلیکیشن جلوگیری نمی کند.
کنترل دسترسی به شبکه
درست همانطور که از نام آن به نظر می رسد، این شکل خاص از محافظت نقطه پایانی، کاری را که کاربر می تواند هنگام دسترسی به شبکه انجام دهد، محدود می کند. دسترسی به داده ها و ارتباطات خاص محدود و محدود است. کنترل دسترسی شبکه در محافظت از داده ها در برابر حملات سایبری از طریق نقاط پایانی کارآمد است، اما از دانلود هر چیزی که بالقوه خطرناک است جلوگیری نمی کند.
میتوان در کنار آنتی ویروس تحت شبکه، که کنترل کمی روی دسترسی به شبکه دارد از محصول PAM که سطوح دسترسی را مدیریت میکند و تمام فعالیت های کاربران را برای کنترل ضبط میکند استفاده نمود.
نرم افزار ضد ویروس
نرم افزار آنتی ویروس یکی از سادهترین شکل های امنیت نقطه پایانی است و برای شرکتهای کوچکی که الزامات امنیتی یا بودجه کافی ندارند کارایی دارد. خود نرم افزار آنتی ویروس مستقیماً روی هر نقطه پایانی نصب می شود و به همین دلیل برای شرکت هایی که کارمندان زیادی دارند کارآمد نیست.
نرم افزار آنتی ویروس برای شرکت هایی که کمتر از 5 کارمند دارند و از شبکه سازمانی استفاده نمیکنند مناسب است.
نرم افزار ضد ویروس به دو صورت کار می کند. ابتدا، نقاط پایانی را اسکن می کند و هر گونه تهدید بالقوه را جستجو می کند. سپس، اگر چیز مخربی پیدا کرد، آن را حذف می کند. اما نرم افزار ضد ویروس در برابر تهدیدات روز صفر موثر نیستند.
معرفی چند آنتی ویروس تحت شبکه برای سازمان های ایرانی
کسپرسکی
کسپرسکی یک آنتی ویروس تحت شبکه کارآمد با سطح امنیت بسیار بالا برای سازمان های ایرانی است. محصول شبکه این کمپانی روسی بنام Kaspersky Endpoint Security شناخته میشود.
این محصول رابط کاربری و تجربه راه اندازی خود را به میزان قابل توجهی بهبود بخشیده است. کسپرسکی به طور مداوم در محافظت از نقاط پایانی برتری داشته است، و اکنون با اضافه شدن EDR Preview، شروع به تبدیل شدن به یک راهکار محافظت از نقطه پایانی کامل کرده است. البته برای استفاده از قابلیت های Kaspersky EDR باید هزینه بیشتری پرداخت نمایید.
با این اوصاف، به نظر میرسد در بخش های تهدیدات سایبری و پیکربندی برنامه، مشکلات غیرقابل توضیحی در آنتی ویروس تحت شبکه کسپرسکی وجود دارد، که آن را پشت سر محصولاتی چون بیت دیفندرGravityZone و اف سکیور قرار میدهد.
اف سکیور
آنتی ویروس تحت شبکه اف سکیور یکی دیگر از انتخاب های محدود برای سازمان های ایرانی است. F-Secure Elements جدیدترین نسخه مجموعه حفاظت نقطه پایانی رده سازمانی این شرکت فنلاندی است. با این وجود این نسخه به دلیل وجود برخی قابلیت های شناسایی نقاط نفوذ به منطقه خاورمیانه ارائه نمیشود.
محصول ارائه شده در ایران F-Secure Business Suite است که یکی از طولانیترین فهرستهای پلتفرمهای پشتیبانیشده را دارد. با استفاده از این محصول میتوان macOS، Windows، Windows Server و Linux را محافظت کرد. همچنین هم iOS و هم اندروید نیز با این محصول محافظت میشوند و حتی یک قابلیت اختصاصی برای امنیت سرورهای ایمیل Microsoft Exchange در آن وجود دارد.
سفارشی سازی عالی و تشخیص عالی تهدیدات به نقاط مثبت این آنتی ویروس تحت شبکه اضافه میشود و اف سکیور را به عنوان یک انتخاب عالی امنیتی برای سازمان های کوچک و متوسط اثبات می کند.
بیت دیفندر
آنتی ویروس تحت شبکه بیت دیفندر با وجود اینکه فعالیت خود را بصورت رسمی در ایران پایان داده است ولی هنوز مورد استقبال سازمان ها است.
Bitdefender امسال دوباره ما را در رده حفاظت از نقطه پایانی با آخرین نسخه پیشرفته GravityZone Ultra تحت تأثیر قرار داد. محصول دیگر این شرکت رومانیایی Bitdefender GravityZone Elite است که قابلیت های کمتری نسبت به GravityZone Ultra دارد ولی همچنان امنیت عالی را در Windows، macOS، Linux، iOS و Android ارائه میکند.
جایی که نسخه Ultra آنتی ویروس تحت شبکه بیت دیفندر واقعاً متمایز است این است که افزودنیهای امنیتی بسیار پیچیدهای را ارائه میکند که در اکثر رقبای دیگر نخواهید یافت، از جمله سندباکس، کنترل محتوا، دیوایس کنترل و حفاظت از Microsoft Exchange. همچنین دارای قابلیتهای تشخیص و پاسخ (EDR) بسیار پیچیده است که در حال تبدیل شدن به یکی از ویژگیهای مورد توجه در این دسته است.
نتیجه گیری
استفاده از یک آنتی ویروس تحت شبکه سازمانی سطح اول در ایران روزبه روز دشوارتر میشود، زیرا اغلب شرکت های امنیتی مانند سیمانتک، سوفوس، بیت دیفندر، اف سکیور و کسپرسکی نمیتوانند تمام محصولات خود را به صورت رسمی در ایران بفروش برسانند.
بنابراین سازمان های ایرانی می توانند تنها از برخی از این برندها و آن هم نه تمام محصولات آنها استفاده نمایند. با این حال محصولاتی که در اینجا معرفی کرده ایم همچنان در ایران قابل استفاده و پشتیبانی هستند و بهترین گزینه های امنیتی موجود در بازار ایران میباشند.