نرم افزارهای آنتی ویروس نرم افزارهایی هستند که با بالاترین سطح دسترسی بر روی سیستم کاربر و سرورها کار می کنند و می توان گفت پس از سیستم عامل مهمترین و پر استفاده ترین نرم افزار موجود بر روی سیستم ها می باشد. جدا از این موارد اسکن کردن تمام سیستم، کشف آسیب پذیری ها و در بعضی محصولات ارسال فایل مشکوک به سرورهای شرکت تولید کننده جز اصول اولیه نرم افزارهای آنتی ویروس می باشد.

به همین دلایل است که کشورها تلاش می کنند محصولات بومی خاص خود را داشته باشند تا از درز اطلاعات به خارج از کشور جلوگیری کنند. طبیعتا با توجه به اختیارات نرم افزارهای آنتی ویروس که در بالا مواردی از آنها قید شد ممکن است بتوان از آنها به عنوان یک تروجان هم جهت جاسوسی استفاده کرد.

این مورد از زمانی بسیار اهمیت پیدا کرد که اتهاماتی به شرکت کسپرسکی از سوی امریکا وارد شد. در این اتهام قید شده بود که کسپرسکی اطلاعاتی را از یک کامپیوتر مامور سازمان اطلاعات امریکا به سرقت برده است. فارق از راست یا غلط این موضوع فکر کردن به آن و در نظر گرفتن احتمالات خالی از لطف نیست.

با توجه به شرایط سیاسی ایران و طمع کشورهای بیگانه جهت داشتن هرچه اطلاعات بیشتر از ایران این موضوع اهمیتی فراتر پیدا می کند. به همین دلیل دولت تلاش کرده است تا محصولی بومی تحت نام پادویش به بازار عرضه کند وسازمان های دولتی را مجبور  به استفاده از آن کرده است.

در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت که دلایل دولت ایران چیست و فرصت ها و تهدیدات آن کدام است.

مهاجرت به پادویش چه فرصت ها و تهدیداتی دارد.

با توجه به موضوعی که در بالا ذکر شد می توانیم تهدیدات را به دو دسته تقسیم کنیم.

تهدیدات:

  1. تهدیدات عمومی مانند باج افزارها، تروجان ها، ویروس ها و… که توسط هکرها جهت دریافت باج، خرابکاری های هیجانی و… تولید می شوند.
  2. در دسته دوم نیز تهدیدات دولتی داریم که ممکن است جهت جاسوسی و به دست آوردن اطلاعات توسط دولت ها علیه کشوری دیگر مورد استفاده قرار بگیرد.

در خصوص دسته اول که شامل تهدیدات عمومی است، مشخص است که پادویش قدرت رقابت با آنتی ویروس هایی مانند کسپرسکی، اف سکیور، سیمانتک و… را ندارد. این موضوع با یک حساب سر انگشتی بدون هیچ تست و آنالیزی قابل بررسی است. در این خصوص به سه موضوع زیر اشاره میکنیم:

  1. متخصصین و همکاری جهانی: در کمپانی های خارجی همکاری ای جهانی وجود دارد که شامل ده ها دفتر در سراسر دنیا می باشد که از هر کشور بهترین متخصصین را گرد هم می آورند و با استفاده از همکاری های جهانی که با شرکت هایی مانند مایکروسافت، گوگل، سیسکو و… وجود دارد می توانند با بدافزارهای روز دنیا مقابله کنند. به عنوان مثل مالک وب سایت ویروس توتال شرکت گوگل است که اگر تحریم نباشید می توانید نمونه های مشکوک بسیاری را روزانه از این وب سایت دریافت و آنالیز کنید.
  2. هوش مصنوعی: هوش مصنوعی در محصولات آنتی ویروس امروزه حرف اول را میزند. با وجود همه پیشرفت ها و بهره مندی شرکت های خارجی از آخرین تکنولوژی ها و متخصصین این حوزه شرکت های آنتی ویروس اعلام می کنند که همچنان در اوایل راه هستند و راه طولانی در پیش دارند. با اینحال به نظر می رسد پادویش در حال استفاده از تکنولوژی قدیمی Heuristic (شناسایی بر اساس الگو) می باشد که اکنون مانند گذشته دیگر کاربرد ندارد.
  3. بیگ دیتا: شرکت های بزرگ تولید کننده آنتی ویروس مانند کسپرسکی، اف سکیور، سیمانتک، ای ست و سایرین هریک به تنهایی چند صد میلیون کاربر فعال در سراسر دنیا دارند. این تعداد کاربر زیاد با توجه به گستردگی آنها بزرگترین کمک را به شرکت سازنده ضد ویروس جهت شناسایی بدافزارها می کند. این حجم از دیتا یکی از بهترین امکاناتی است که پادویش متاسفانه از آن بی بهره است.

در خصوص دسته دوم که شامل تهدیدات دولتی است تقریبا می توانیم بگوییم در مقابله با تهدیدات دولتی تقریبا هیچ ضد ویروسی شانس مقابله با آنها را ندارد. در صورتی که دولتی در یک حمله سایبری با مانع ضدویروسی مواجه شود تنها کافیست مقداری بیشتر هزینه کند تا مانع را رد کند. تنها موردی که میتوان مزیت شمرد این است که اطلاعاتی توسط ضد ویروس به بیرون درز نکند. ولی در این خصوص اگر از دید مهاجم نگاه کنیم در صورتی که از محصولی با قدرت پایین استفاده کنیم و مورد هدف قرار بگیریم آنها با استفاده از یک کرم کامپیوتری یا تروجان می توانند به اهداف خود به سادگی دست پیدا کنند.

فرصت ها:

جلوگیری از نشت اطلاعات: ممکن است اتهامی که سال گذشته به شرکت روسی کسپرسکی وارد شد کمی نگران کننده باشد ولی بهتر است پیش از استفاده از یک محصول خارجی شرایط حفظ حریم خصوصی آن شرکت را مطالعه کنید. بعضی از محصولات در شرایط حفظ حریم خصوصی گفته اند که اگر لازم ببینند به یک فایل نیاز دارند آن فایل را آپلود می کنند و برای سرورهای خود ارسال می کنند در صورتی که بعضی دیگر گفته اند فقط کد هش فایل را ارسال می کنند. با این حال همه اینها قابل غیر فعال کردن هستند. به عنوان مثال در صورتی که در کسپرسکی سیستم KSN و در اف سکیور ORSP را غیر فعال کنید دیگر هیچ اطلاعات برای شرکت مادر ارسال نمی شود و شما از برنامه جهانی جمع آوری اطلاعات که جهت مقابله با تهدیدات جدید استفاده می شود خارج می شوید.

صرفه جویی ارزی: همانطور که گفتیم نرم افزار آنتی ویروس و یا حفاظت از نقاط نهایی بسیار پر کاربرد و پر فروش است و سالانه مبلغ کلانی ارز از کشور جهت خرید لایسنس محصولات آنتی ویروس از کشور خارج می شود. با اینحال با خرید یک محصول داخلی می توانید از خروج ارز از کشور جلوگیری کنید.

حمایت از تولید داخل: اگر جز افرادی هستید که حمایت از تولید داخل را بر هر چیزی ترجیح می دهید و اولویت شما در خرید های روزانه می باشد با خرید پادویش هم می‌توانید از یک محصول کاملا ایرانی حمایت کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *